Charting the Onward Journey: Making the Most of Your Postdoc
מפגש על הפוסט דוק, עם פרופ' כריס באדן. בשפה האנגלית. צפייה מקדימה בסרטון היוטיוב הבא מיוני 2019. יום שני ה-6 באפריל 2020. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
מומלץ בעיקר לראות את הסרטון הראשון (מיוני 2019 צפייה מקדימה). הקישור למצגת המלווה זמין כאן.
פרופסור כריסטיאן באדן חוקר של שיח פוליטי, עם עניין מיוחד בבנייה השיתופית של משמעות: כיצד יוצרות חברות אמונות וערכים משותפים, כיצד נובעים סכסוכים מפרשנויות שונות, וכיצד נרטיבים ציבוריים מתפתחים לאורך זמן? במסגרת פרויקטMarie Curie (במימון האיחוד האירופי), אני חוקר כיצד פרשנויות ספציפיות מהדהדות בשיח הציבורי ומעצבות את הבנתם וציפיותיהם של אנשים. כריס חבר בפרויקט המחקר הבינלאומי INFOCORE, במימון האיחוד האירופי, אשר בוחן את התפקידים השונים שהתקשורת ממלאת בסכסוכים אלימים. במסגרת INFOCORE, כריס מרכז את אסטרטגית ניתוח התוכן של הפרויקט, המאפשרת לעקוב אחר משמעויות דקות בסוגים שונים של דיונים, סכסוכים והקשרים תקשורתיים. כריס מתעניין גם בחיבור בין גישות איכותניות וכמותיות לניתוח טקסטים תקשורתיים, ובכלל זה ניתוח של רשתות תקשורת (חברתיות וסמנטיות). כריס מלמד קורסים העוסקים במחלוקות פוליטיות, סוגיות של הגמוניה וגיוון, תעמולה וההבנה הציבורית של סכסוכים. תחומי הוראה נוספים של כריס כוללים לוגיקה ומתודולוגיה של מחקר, ובפרט אסטרטגיות של חקר רשתות.
הגשת מועמדויות לפוסט-דוקטורט: הצעת המחקר והמכתב הנלווה
מפגש עם ד"ר יפעת מוניקנדם, החוג להיסטוריה של עם ישראל, אוניברסיטת תל-אביב. יום שלישי ה-14 ביולי 2020. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
לקראת סיום הדוקטורט נפתח עולמן של המועמדויות לפוסט-דוקטורט בכלל, והמועמדויות לפוסט-דוקטורט בחו"ל. מועמדויות אלה כוללות מכתב (cover letter) והצעת מחקר מקוצרת, לצד קורות חיים ופרטים נוספים. בהרצאה זו נדבר על כתיבתה של הצעת מחקר מהודקת ואפקטיבית ונתמקד במבנה ההצעה, בתוכנה ובהתאמתה למועמד ולמשרה
ד"ר יפעת מוניקנדם היא מרצה בכירה בחוג להסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת תל אביב. מחקרה עוסק בהתפתחות החוק הנוצרי בשלהי העת העתיקה בהקשרו היהודי, היווני והרומי. ד"ר מוניקנדם היתה עמיתת קריין באוניברסיטת ג'והנס הופקינס ועמיתת מרטין בובר במדעי הרוח והחברה באוניברסיטה העברית. היא זכתה במענקי מחקר מטעם האיחוד אירופי (מרי קירי) ומטעם הקרן הלאומית למדעים (ISF) ופרסמה בבמות שונות. ספרה Jewish Law and Early Christian Identity: Betrothal, Marriage and Infidelity in the Writings of Ephrem the Syrian יצא לאחרונה לאור בהוצאת קיימברידג.
מפגש על תוכנית מלגות הפוסט דוקטורט מארי קירי
התקיים ביום ראשון ה-5 באפריל 2020.
התבקשה צפיה מראש בסרטון הזה. מיועד למי שמתעתד להתחרות על מלגת פוסט-דוקטורט בשנתיים עד שלוש השנים הבאות ומכיר את התוכנית. אין סרטון מהרצאה זאת.
אתגרי הפוסטדוקטורט – מבט מבפנים
מפגש עם ד"ר יעלה להב-רז, אנתרופולוגית. יום רביעי ה-3 ביוני 2020. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
נדון בשאלות הבאות: כיצד להתכונן מראש למועדי הגשה לפוסטדוק והמסמכים הנדרשים; סוגים שונים של פוסט, האם לחפש פוסט בארץ או בחו"ל, כיצד מוצאים מנחה לפוסט, כיצד מתמודדות עם האתגרים הכלכליים בפוסט, איזון משפחה-קריירה.
ד"ר יעלה להב-רז חוקרת את תעשיית המין הישראלית. כרגע פוסט-דוקטורנטית באוניברסיטת לסטר הבריטית. הפוסט ממומן על ידי הקרן הלאומית למדע (תוכנית מדעי החברה). יעלה מזמינה שאלות ופתוחה לייעץ בכתובת האמייל הזאת.
מפגש עם זוכי מענקי מארי קירי (מחזור תשעט)
בהשתתפות ד"ר יובל סער-היימן (עו"ס), ד"ר נגה ברנשטיין, וגב' נטלי פרידיאן-מלמד. יום ראשון ה-10 במאי 2020. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
פוסט-דוק בחו"ל – הצד הארגוני
מפגש עם ד"ר איתמר כהן. יום שני ה-30 במאי 2022. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
נסיעה משפחתית לפוסט-דוק בחו"ל ללא היערכות מתאימה עלולה לגרום לתסכול רב: בזבוז של שעות עבודה רבות על התמודדות עם ביורוקרטיה מתישה של קבלת אישורי שהייה, עבודה וביטוח בריאות מקומי; חיפוש דירה, והתקשרות עם ספקי שירותים (מים, חימום, טלפון, אינטרנט, בנק); וקשיי התאקלמות של בן הזוג, שבדרך כלל לא יכול לעבוד בעבודה הרגילה שלו, ושל הילדים, שצריכים להתרגל לשפה זרה. לכל אלה נוסף קושי כלכלי, הנובע מכך שבדרך כלל מקור ההכנסה היחיד הוא מלגה, שרחוקה מלענות על הצרכים. הכנה טובה תעזור להתגבר על הקשיים, ולהפוך את הפוסט-דוק בחו"ל ממטרד הכרחי בדרך למשרה אקדמית, לחוויה משפחתית מהנה ומגבשת. במפגש נתמקד בצדדים המעשיים של המעבר:
- איך מוצאים דירה בחו"ל? האם כדאי לחפש לבד, או לשלם לאיש קשר מקומי שיחפש עבורנו מראש, ואולי להיעזר בחברות דוגמת Airbnb?
- כיצד לבחור גן/בית-ספר לילדים?
- מה עושים עם כל החפצים? מה כדאי להשאיר בארץ, ומה לקחת איתנו, או לקנות בחו"ל?
- ומה עם ביטוח רפואי, אישור שהייה, חשבון בנק, והעבודה של בן/בת הזוג?
ד"ר איתמר כהן הוא בעל תואר ראשון ושני בהנדסת מחשבים מהטכניון, ודוקטורט בהנדסת מערכות תקשורת אוניברסיטת בן-גוריון. מסיים בימים אלה שנה שנייה כפוסט-דוקטורנט בפוליטכניקו בטורינו, איטליה.
איך לבחור את המנחה והיעד הנכונים עבורך בפוסטדוק במדעי החיים
מפגש עם פרופ' יהוא מורן. יום ראשון ה-19 ביוני 2022. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
אתמקד במאפיינים שמומלץ לקחת בחשבון עבור בעלי דוקטורט במדעי החיים המחפשים מעבדה בחו"ל לבצע בה פוסטדוקטורט במטרה לפתח בעתיד קריירה אקדמית עצמאית. בכוונתי גם לסקור בקצרה נושאים כגון איזון בין חיים פרטיים לעבודה, יציבות כלכלית ואושר משפחתי שבעבר היה פחות נהוג להתייחס אליהם בבחירת מעבדה מארחת אבל כיום נחשבים לנושאים משמעותיים שיכולים להשפיע רבות על סיכויי ההצלחה בתקופת הפוסטדוק.
פרופ' יהוא מורן הוא ראש המחלקה לאקולוגיה, אבולוציה והתנהגות במכון למדעי החיים על שם סילברמן באוניברסיטה העברית. בעל תואר ראשון (ביולוגיה), שני (ביוכימיה) ודוקטורט (מחקר שהתמקד באבולוציה של ארס בבעלי חיים) באוניברסיטת תל אביב. ב-2010 נסע לפוסטדוקטורט במחלקה לאבולוציה מולקולרית והתפתחות באוניברסיטת וינה (אוסטריה). קיבל את מלגת אלון היוקרתית לקליטה באוניברסיטה העברית. מאז 2014 מוביל קבוצת מחקר באוניברסיטה העברית שמתמקדת באבולוציה של מורכבות. בשנת 2015 זכה ב-ERC Starting Grant וב-2020 ב-ERC Consolidator Grant.
מציאת מנחה לפוסטדוק בכלל ולמארי קירי בפרט
מפגש עם גב' סמדר הירש. יום ראשון ה-19 ביוני 2022. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
נושאי השיחה:
- העתיד שלכם בידיים טובות – טיפים למציאת מנחה אידיאלי.ת
- היכן אפשר למצוא מידע על חוקרים.ות מובילים.ות היכולים.ות לשמש מנחים.ות?
- בחירת מנחה אידיאלי.ת?
- טיפים לפניה אפקטיבית למנחה פוטנציאלי.ת
גב' סמדר הירש אחראית תחום מדעי החברה במנהלת הישראלית לתוכניות המחקר והחדשנות של האיחוד האירופי.
שוקלות.ים לעשות פוסט דוקטורט? נקודות למחשבה על חוויית הפוסט ומשמעותו
מפגש עם ד"ר יניב דובר. יום ראשון ה-19 ביוני 2022. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
ד"ר יניב דובר הוא חבר סגל בבית הספר למנהל עסקים וחבר המכון לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית משנת 2015. עשה דוקטורט בינתחומי במנהל עסקים ופיזיקה באוניברסיטה העברית, אחר כך היה פוסט דוקטורנט ב- Yale University לשנתיים. אחרי הפוסט דוקטורט הפך לחבר סגל ב- Dartmouth College בארה"ב. בשלב הזה החליט לחזור לישראל משיקולים אישיים ומשפחתיים. עוסק בעיקר במחקר של התנהגות קולקטיבית, רשתות חברתיות, דינמיקות חברתיות ושיווק דיגיטלי והתפשטות של מידע והתנהגות בקבוצות. משתמש במודלים סטטיסטיים\אקונומטריים בכדי לחקור בסיסי נתונים גדולים. גוגל סקולאר – יניב דובר.
פרה-פוסט: קבלת החלטות לקראת פוסט דוקטורט
מפגש עם פרופ' שהם חשן-הלל. יום ראשון ה-19 ביוני 2022. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
עצות מהחיים לקראת בחירת מקום לפוסט, מנחה לפוסט, מימון לפוסט, אורך הפוסט, והכנות משפחתיות לפוסט.
פרופ' שהם חשן-הלל היא מרצה בכירה בהתמחות להתנהגות ארגונית בבית הספר למנהל עסקים וחברה במרכז פדרמן לחקר הרציונליות באוניברסיטה העברית. במחקרה היא מתמקדת בתהליכי קבלת החלטות בארגונים ובהקשרים חברתיים. חשן-הלל היא ראש המעבדה לקבלת החלטות.
חשן-הלל קיבלה את הדוקטורט שלה בפסיכולוגיה חברתית מהאוניברסיטה העברית, והמשיכה לפוסט דוקטורט עם מלגת רוטשילד, במרכז לחקר החלטות בבית הספר למנהל עסקים Booth של אוניברסיטת שיקגו.
פרופ' חשן-הלל זכתה בפרס "Abe Gray" על מצוינות מחקרית, וזכתה במספר לא מבוטל של מענקי מחקר, ביניהם מענק מהקרן הגרמנית ישראלית (GIF), מענק מחקר מהקרן הלאומית למדע (ISF) ומענק אקדמאי מהקרן ״Joy Ventures״. עבודותיה מתפרסמות בכתבי עת מובילים ומצוטטות לעיתים קרובות בעיתונות, כולל בעיתון הארץ, Forbes, CNN, דה מרקר ועוד. היא מלמדת את הקורסים: האומנות והמדע של המשא ומתן; קבלת החלטות: אינטואיציה, אסטרטגיה ומה שביניהן; תיאוריה ומעשה במשא ומתן; וסמינר בקבלת החלטות בהקשרים חברתיים.