מרכזת: אורלי וייסר,דוקטורנטית במחלקה להנדסת תעשיה וניהול באוניברסיטת בן גוריון.

בשיתוף מעבדת המדיה והמידע באוניברסיטה הפתוחה.


מפגש תעסוקה מעבר לאקדמיה

מפגש עם גב' מירי קורנמן אילוז, מנהלת מרכז הקריירה באוניברסיטה העברית. יום רביעי ה-13 במאי 2020, משעה 16:00 עד 17:30 מנחות: אורלי וייסר וד"ר רולי רוזן. 

מירי קורנמן אילוז, מנהלת מרכז הקריירה באוניברסיטה העברית, בוגרת תואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית ובעלת ניסיון רב בתחום פיתוח קריירה ותעסוקה. אורלי וייסר היא דוקטורנטית בפקולטה להנדסת תעשיה וניהול באוניברסיטת בן גוריון, בשיתוף מעבדת המדיה והמידע באוניברסיטה הפתוחה. אורלי חוקרת מיומנויות של ניתוח נתונים ועובדת כמנהלת בסיסי נתונים (DBA) בחברות הייטק. ד"ר רולי רוזן היא אנתרופולוגית ופעילה חברתית, בוגרת המחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. בעבר ניהלה את תכנית חיפה עיר משותפת בארגון שתי"ל והדוקטורט שלה עסק במודלים של ניהול ערים ומרחבים מרובי תרבויות. לימדה מחקר איכותני וכתיבה מדעית בביה"ס לסיעוד באוניברסיטת חיפה וכיום עוסקת בליווי דוקטורנטים ומסטרנטים בכתיבת עבודות המחקר שלהם. קישור לצילום המפגש כאן.  קישור לדף הפייסבוק של מכרז הקריירה באוניברסיטה העברית.  קישור לעמוד פייסבוק של מרכז התעסוקה לאקדמאים וסטודנטים בירושלים (יש להם המון סדנאות מעולות בחודשיים הקרובים). קישור למצגת המפגש.  קישור לקובץ אתרים וקבוצות לחיפוש עבודה (גיליון אקסל),  וקישור לפורמט קורות חיים בסיסי.


מסע לגילוי הזהות התעסוקתית

פגישה עם גב' רונית מילר, מכללת ספיר. יום  שני ה-24 באוגוסט, משעה 14:30 ועד 16:00. הרשמה למפגש ושאלון קצר כאן. בהנחיית גב' אורלי וויסרהמצגת זמינה כאן. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

בהרצאה אשפוך אור על מושג הזהות התעסוקתית ועל מרכיביה. כיצד אנחנו מבנים את הזהות התעסוקתית ומהו האופן בו הרכיב התעסוקתי מהדהד את האני העצמי שלנו הבא באינטראקציה עם המשפחה, הקהילה והפנאי.

רונית מילר היא בוגרת ומוסמכת מאוניברסיטת בן גוריון במחלקה לחינוך, מרצה מזה למעלה מחצי יובל במכללת ספיר בתחומי הניהול, מיתוג עצמי וקריירה. מובילה את תכנית המתמחים במכללה. מאמנת ויועצת קריירה מוסמכת מאוניברסיטת תל אביב, מסייעת למתלבטים בצמתי דרכים באמצעות דיוק וזיקוק הזהות התעסוקתית לשם עשיית בחירות קריירה נכונות עבורם.


תכנון קריירה – העולם שמעבר לקריירה באקדמיה

פרופ' קרן ווינשל, האוניברסיטה העברית.  יום שלישי, ה 3 בנובמבר 2020, בין השעות 14.30 ל 16.00. ההרצאה במסגרת סידרת תעסוקה מעבר לאקדמיה. מנחה ויוזמת, אורלי וייסר, המחלקה להנדסת תעשיה וניהול, אוניברסיטת בן גוריון בנגב.

האם ועד כמה קריירה אקדמית היא רצויה? למי היא מתאימה? מהן האלטרנטיבות בשוק? מהם היתרונות, החסרונות, המחירים והאתגרים לאלו הנלחמים עבורה? ומה כדאי לעשות כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה?

פרופ' קרן וינשל היא סגנית הדיקאן בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית וחברת האקדמיה הצעירה הישראלית למדעים ואמנויות. טרם הצטרפותה לסגל הפקולטה למשפטים בשנת 2014, ייסדה וינשל את מחלקת המחקר של הרשות השופטת, וכיהנה כמנהלת המחלקה (2010-2014). בין השנים 2003-2007 שימשה כיועצת משפטית בוועדת חוק חוקה ומשפט של הכנסת. וינשל היא בעלת תארים ראשונים כפולים במשפטים ובמדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב (שניהם בהצטיינות, 2003), תואר מוסמך במדעי המדינה מהאוניברסיטה העברית (ראשונה במחזור, 2007), ותואר שלישי במדעי המדינה מהאוניברסיטה העברית (2012). ב-2015 כיהנה כפרופסור אורח במכון מקס-פלאנק בגרמניה ובשנים 2009-2010 היתה חוקרת אורחת בבית הספר למשפטים באוניברסיטת הרווארד.  וינשל מתמחה במחקר אמפירי של מוסדות משפטיים. מחקריה הם בעלי אופי אינטרדיסציפלינרי ומתמקדים בקשר שבין פוליטיקה ומשפט, בדגש על קבלת החלטות שיפוטיות. 


מסע לגילוי הזהות התעסוקתית

מפגש עם גב' רונית מילר. יום שלישי  ה-24 בנובמבר, משעה 14:30 ועד 16:00. מנחה ויוזמת: גב' אורלי וייסר, במסגרת הסידרה, תעסוקה מעבר לאקדמיה. המפגש הוקלט וזמין לצפייההמצגת זמינה כאן.  שאלון עוגני קריירה זמין כאן.

בהרצאה אשפוך אור על מושג הזהות התעסוקתית ועל מרכיביה. כיצד אנחנו מבנים את הזהות התעסוקתית ומהו האופן בו הרכיב התעסוקתי מהדהד את האני העצמי שלנו הבא באינטראקציה עם המשפחה, הקהילה והפנאי.

רונית מילר היא בוגרת ומוסמכת מאוניברסיטת בן גוריון במחלקה לחינוך, מרצה מזה למעלה מחצי יובל במכללת ספיר בתחומי הניהול, מיתוג עצמי וקריירה. מובילה את תכנית המתמחים במכללה. מאמנת ויועצת קריירה מוסמכת מאוניברסיטת תל אביב, מסייעת למתלבטים בצמתי דרכים באמצעות דיוק וזיקוק הזהות התעסוקתית לשם עשיית בחירות קריירה נכונות עבורם.



חוקרים מעבר לאקדמיה – עם בוגרי מדעים מדויקים

בהשתתפות ד"ר יפעת ברקוב זריהן, ד"ר כרמל קנט, ד"ר שרית בסון וד"ר אושר ידגר. יום ראשון ה-17 במאי 2020, משעה 16:00 עד 17:30.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

בוגרי תארים מחקריים מספרים על הדרך הלא שגרתית שבחרו במהלך ולאחר הדוקטורט; איך מוצאים עבודה מחוץ לאקדמיה? איך ממשיכים במחקר? איך הם תורמים ונתרמים, בונים ונבנים? בהנחיית אורלי וייסר. בשיתוף קרן אייסף – הקרן הבינלאומית לחינוך. 


דיון על קו התפר: בין האקדמיה לשינוי חברתי

בהשתתפות אמין ח'לף-המייסד והמנכ"ל לשעבר של רשת בתי הספר הדו-לשוניים יד ביד. כותב דוקטורט על תפיסות רב-תרבותיות של מנהלים בבתי הספר הנ"ל. אמין יציג נקודת מבט של דוקטורנט הכותב על תחום הפעולה שלו, עו"ד אסתר סיוון– מנהלת שתי"ל (שירותי תמיכה וייעוץ לארגונים לשינוי חברתי מיסודה של הקרן החדשה לישראל). לשעבר מנהלת ארגון בזכות (לזכויות אנשים עם מוגבלויות) וארגון במקום. אסתר תציג את נקודת המבט של המעסיקים בחברה האזרחית, ד"ר גילי ברוך-ד"ר לסוציולוגיה, לשעבר מנהלת פרויקט כלכלה מקומית מקיימת בשתי"ל באר שבע. כיום יועצת עצמאית לארגוני חברה אזרחית  ולרשויות. גילי תספר על ההתנסות בהצטרפות לארגון לאחר סיום הדוקטורט. ופרופ' עמליה סער– ממייסדות החוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה, לצד העבודה האקדמית הייתה פעילה לאורך השנים בארגון אישה לאישה ובמיזמים פמיניסטיים שונים של החברה האזרחית בחיפה. עמליה תציג נקודת מבט של מנחה. יום שני, ה-18.5.20 משעה 17.00עד 18:30.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

 לצד דוקטורנטים צעירים הממשיכים בלימודים היישר אחרי הב.א. או המ.א. ניתן למצוא במדעי החברה גם חוקרים מבוגרים יותר, שעבדו בארגוני החברה האזרחית או במסגרות אקטיביסטיות אחרות וחזרו לאקדמיה בגיל מבוגר יותר כדי להעמיק ולחקור שאלות הקשורות לתחומי פעילותם. מה יש לאקדמיה להציע לחוקרים מעין אלו ומה יש להם להציע לה? מה יכולים לימודי הדוקטורט לתרום לייצור הידע בשדה הפעולה החברתית, ואלו שדות פעולה פתוחים בפני מסיימי הלימודים? מנחה ומשתתפת: ד"ר רולי רוזן  בוגרת המחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. חוקרת רב-תרבותיות, לימדה מחקר איכותני וכתיבה מדעית בביה"ס לסיעוד באוניברסיטת חיפה וכיום עוסקת בליווי דוקטורנטים ומסטרנטים בכתיבת עבודות המחקר שלהם.


שיתוף פעולה מוצלח עם התעשייה ככלי למימון ולקידום מחקר וקריירה

 מפגש עם ד"ר יואב באומן, מנכ"ל אקדמיקס ביו. יום שני ה-8 ביוני משעה 20:00 עד 21:00. .בהנחיית אורלי וייסר. המפגש הוקלט וזמין לצפייה

שיתופי פעולה מוצלחים של חוקרי האקדמיה עם התעשייה מקדמים את המחקר ואת הקריירה המדעית ויוצרים תשתית לאפשרויות תעסוקה באקדמיה ומחוץ לה. ד"ר באומן יספר לנו על המסלול האישי שלו, על יזמות שהובילה לחיבור בין אקדמיה לתעשייה, יסקור את סוגי האינטראקציות המסחריות בין חוקר לחברה, יסביר מיהו חוקר אטרקטיבי בעיני התעשייה וייתן טיפים כיצד "לדבר" את שפת התעשייה ולקדם את הנראות של המחקר שלנו.

ד"ר יואב באומן מכהן כמנכ"ל אקדמיקס ביו. הוא הקים וניהל שלוש חברות הזנק אשר עוסקות ביצירת טכנולוגיות ופלטפורמות אינטרנט העוסקות בהאצת שיתופי פעולה בין אקדמיה ותעשיה, בהנגשת מידע אקדמי ובמסחור קניין רוחני. ד"ר באומן הוא בעל דוקטורט מהאוניברסיטה העברית ומומחה בתחומי המטגנומיקה, וירולוגיה והאימינולוגיה. הוא בעל הכרות רחבה מאוד של תעשיית הביומד בישראל ובעולם, ובתפר המסחרי בין האקדמיה לתעשייה. חברת אקדמיקס ביו  מפתחת פלטפורמה מבוססת למידת מכונה בעלת יכולות לניתוח טקסט חופשי הסורקת ומנתחת מיליוני מאמרים מדעיים ומאגרי מידע נוספים.הפלטפורמה מאפשרת לחברות לאתר חוקרים המתאימים לשיתוף פעולה מרחבי העולם על בסיס יכולות מחקריות ותחומי המחקר והפיתוחים שלהם יחד עם קומבינטוריקה של מגוון מדדים ליצירת התאמה מושלמת לדרישת החברה.


אפשר גם אחרת – תוכנית ממשק ועתיד האקדמיה

מפגש עם ד"ר עמיר פינק, מנהל תוכנית ממשק, ד"ר מיי ענאבוסי-עתמאנה, עמיתת תוכנית ממשק, המנטורית, גב' רינת שפרן, ד"ר אביגיל פרדמן, בוגרות התוכנית וד"ר ניבי  קסלר. יום חמישי ה-7 בינואר 2021 משעה 14:00 עד 15:00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

התשוקה לידע ולמחקר בחברה הישראלית הולכת וגדלה. אחד הביטויים החשובים שלה הוא המספרים ההולכים וגדלים של תלמידי מחקר בכלל ותלמידי דוקטורט בפרט. שימוש מושכל ביכולת תלמידי המחקר מחוץ לאקדמיה הוא צו השעה. אחת הדרכים החשובות והמרשימות בעניין זה היא ממשק – תוכנית יישום מדע בממשל.  תכנית ממשק משלבת דוקטורים מצטיינים בגופי הממשל למשך שנה אחת, כדי לסייע בהתמודדות עם סוגיות משמעותיות בתחומי הסביבה. עמיתי ממשק מתאפיינים ביכולת חשיבה מדעית מושכלת ובהיכרות עם כלים לחיפוש ידע מדעי ולאיתורו, והם בעלי ניסיון בניתוח ובאפיון סוגיות מורכבות, שאינן בהכרח מתחום המומחיות הישיר שלהם. במהלך השנה עוברים העמיתים מסלול הכשרה ייעודי ומקיף המעמיק את היכרותם עם הזירה הציבורית, מפתח מיומנויות להנגשת מדע וחושף בפניהם את הסוגיות הסביבתיות המרכזיות שאיתן מתמודדת ישראל. סרטון קצר על תוכנית ממשק נגיש כאן.

ד"ר מיי ענאבוסי-עתאמנה היא  עמיתת ממשק במשרד המדע והטכנולוגיה. למדה תואר ראשון במסלול של פסיכולוגיה-מדעי מוח. תואר שני ושלישי במסלול לנוירוביולוגיה. שלושת התארים הם מאוניברסיטת תל-אביב.  בתואר השני עבדה על מודל של רשתות עצביות בתרביות תאים כבסיס לחקר מחלות נוירודגנרטיביות. בתואר השלישי עבדה על נדידת נוירונים חדשים כחלק מתהליך ה- adult neurogenesis  בהקשר של השפעות סביבתיות חברתיות שונות. לפני כחודשיים החלה לשמש כעמיתה ויועצת מדעית בתכנית ממשק במשרד המדע והטכנולוגיה לצד רינת שפרן, מנהלת אגף בכיר מדע וקהילה.

ד״ר עמיר פינק הוא בעל תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני מאוניברסיטת שיקגו, תואר שלישי בארכיאולוגיה מאוניברסיטת תל אביב ופוסט דוקטורט (רוטשילד) ב-CNRS בצרפת. הוא בוגר ביה"ס למנהיגות חינוכית וחברתית של מכון מנדל. פרסם שני ספרים: האחד עוסק בהיסטוריה של ההומואים בישראל (סטנפורד 1999) והשני בארכיאולוגיה ובהיסטוריה של צפון הלבנט בברונזה המאוחרת (2010). בעברו (2012-2003) ניהל במשותף את פרויקטי הדגל הארכיאולוגיים של אוניברסיטת שיקגו בתורכיה: אללח׳ ושמאל (זינג׳ירלי). מאז 2013 פינק הוא מנהל ממשק—תכנית יישום מדע בממשל ומשמש כסמנכ״ל האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה.

ד״ר אביגיל פרדמן היא מרצה לאסטרטגיה סביבתית וקיימות באוניברסיטת בן גוריון ויועצת אסטרטגית לצמיחה ירוקה ותכנון מקיים. היא שימשה כעמיתת ממשק במועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה. לאביגיל PhD במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית, פוסט-דוקטורט במרכז לאתיקה באוניברסיטת טורונטו ופוסט-דוקטורט במכון לפילוסופיה ב Freie Universität Berlin. 

ד"ר ניבי קסלר היתה עמיתת ממשק במשרד להגנת הסביבה לצד אמיר זלצברג, ראש אגף תחבורה. לניבי תואר ראשון בגיאולוגיה מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ותואר שני ושלישי מהחוג ללימודי סביבה של האוניברסיטה העברית בירושלים. בתואר השני שלה פיתחה ניבי חיישנים ביולוגיים לרעילות של זיהום אוויר חלקיקי. במסגרת עבודת הדוקטורט, חקרה את יחסי הגומלין בין מיקרואורגניזמים ימיים ונוטריינטים באבק. כיום ניבי עובדת כרכזת בכירה שיקום זיהומי דלק באגף איכות מים, רשות המים.

גב' רינת שפרן  היא  מנהלת את אגף בכיר מדע וקהילה במשרד המדע והטכנולוגיה מאז פברואר 2020. בתפקידיה הקודמים בשירות המדינה שימשה כמנהלת אגף דיגיטציה וחדשנות ברשויות המקומיות וכמנהלת אגף הדרכה ברשויות המקומיות, שניהם במשרד הפנים. במקביל לתפקידים אלו ניהלה רינת את תכנית החומש לפיתוח והעצמה של הישובים הבדואים בנגב, במסגרת החלטת ממשלה 2397. רינת היא בוגרת המחזור הראשון של תכנית "צוערים לשירות המדינה". לפני כניסתה לשירות המדינה שימשה רינת כשליחת הסוכנות היהודית בעיר קייפטאון, דרום-אפריקה, וכמנהלת תכניות חינוכיות בסוכנות היהודית. היא בעלת תואר ראשון במדע המדינה ויחסים בינלאומיים, תואר שני במדע המדינה ותואר שני נוסף במדיניות ציבורית, כולם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. עבודת התזה שלה עוסקת בתנועות מחאה בישראל ובמידת הצלחתן להשפיע על מדיניות הממשלה.


Career paths outside Academia

Kirsten Leufgen, 12 Sep 2022, 15.00 Jerusalem Time; 14.00 CEST. Meeting video available here.

In the event "Career paths outside Academia” we will present a wide range of opportunities for young researchers outside academia, from research management to communication, advocacy groups and entrepreneurship. Along some sample careers, we will discuss the incentives as well as the requirements of the different fields of work.

Meeting presentation available here.

Dr. Kirsten Leufgen (F), Co-founder and executive director of SCIPROM. She is a chemist by training (Universität zu Köln, 1993) and has a PhD in biophysical chemistry (Universität Münster 1996). Kirsten has worked for more than 10 years as a (senior) scientist in biophysical chemistry (Universität Münster, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne). Since 2003 she has been responsible for management and dissemination of national and international (EU FP4–HorizonEurope) collaborative research projects involving up to >100 European and international partners. She has a degree in research politics (Université de Lausanne, 2004) and extensive knowledge of research policies and administration.


אפשר גם אחרת – תכנית ממשק ועתיד האקדמיה

יום ראשון, ה-4 בדצמבר 2022, בין השעות 16:00 עד 17:00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

התשוקה לידע ולמחקר בחברה הישראלית גדלה והולכת. אחד הביטויים החשובים שלה הוא העלייה במספר  תלמידי/ות מחקר בכלל ותלמידי/ות דוקטורט בפרט. שימוש מושכל ביכולותיהם/ן של תלמידי/ות המחקר מחוץ לאקדמיה הוא צו השעה. אחת הדרכים החשובות והמרשימות בעניין זה היא ממשק – תוכנית יישום מדע בממשל. תכנית ממשק משלבת דוקטורים ודוקטוריות מצטיינים/ות בגופי הממשל למשך שנה אחת, כדי לסייע בהתמודדות עם סוגיות משמעותיות בתחומי הסביבה. עמיתי ועמיתות ממשק מתאפיינים/ות בחשיבה מדעית חריפה, ביכולת לאיתור ידע מדעי, ובניסיון בניתוח ובאיפיון סוגיות מורכבות שאינן בהכרח מתחום המומחיות הישיר שלהם/ן. במהלך השנה עוברים/ות העמיתים/ות מסלול הכשרה ייעודי ומקיף המעמיק את היכרותם/ן עם הזירה הציבורית, מפתח מיומנויות להנגשת מדע, וחושף בפניהם/ן את הסוגיות הסביבתיות המרכזיות שאיתן מתמודדת ישראל.

סרטון קצר על תוכנית ממשל נגיש בקישור זה, מערכת הרישום בקישור זה, והקול הקורא בעברית ובערבית.

כדי ללמוד יותר על התוכנית ולבטא תמיכה בהרחבתה נקיים מפגש עם ד"ר טלי אבנית-שגיא, מנהלת שותפה של תכנית ממשק, ועם בוגרי ממשק – ד"ר רז תמיר, ד"ר אפרת דינרמן וד"ר עזרי עמרם.

ד"ר טלי אבנית-שגיא היא מנהלת שותפה של תכנית ממשק. טלי בעלת תואר דוקטור בביולוגיה ממכון ויצמן, וחקרה שנים בתחומי הסכרת, ההשמנה ותזונה מותאמת אישית. בנוסף, טלי היא בוגרת תכנית ממשק (מחזור ז') והיתה עמיתת ממשק לצד אלון זס"ק, ששימש כסמנכ"ל בכיר באשכול משאבי טבע במשרד להגנת הסביבה. בשנת ממשק טלי עבדה ביחד עם האגפים השונים באשכול. בין השאר, היא כתבה מסמך מדיניות העוסק בטיפול בפרש בעלי חיים, חקרה את שיתוף הפעולה בין המשרד להגנת הסביבה ורשויות ניקוז ונחלים, רכזה את ועדת מעקב ובקרה המקצועית לתמ"א 22 ויצרה את המפרט של התו הירוק למשתלות. לאחר שנת ממשק טלי עבדה כשנה כמנהלת מחלקת תכנון סביבתי באיגוד ערים לאיכות הסביבה נפת אשקלון ולאחר מכן חזרה לתכנית ממשק, הפעם כמנהלת תכנית ההכשרה ורשת הבוגרים. לטלי תואר ראשון במדעי הרפואה הבסיסיים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר שני בביולוגיה ממכון ויצמן ותעודת מנחת קבוצות מהאוניברסיטה הפתוחה.

ד"ר רז תמיר הוא ביולוג, אקולוג ומומחה סביבה בעל ניסיון ברגולציה סביבתית ובמחקר. כעמית ממשק (מחזור י') התמחה באגף מים, שפכים ונחלים במשרד להגנת הסביבה. במסגרת תפקידו במשרד להגנת הסביבה רז פעל במספר תחומים כגון; טיפול בקולחים וצמצום הזרמתם לסביבה ורגולציה בתחום. בנוסף, עסק בגיבוש מדיניות ובקידום פתרונות לניהול נגר ולמניעת הצפות בשטחים הבנויים. כיום, מנהל חטיבת הידע במרכז להתייעלות במשאבים. במסגרת זו רז מנהל את חטיבת הידע האמונה על איסוף ידע והטמעתו בתחום התייעלות במשאבים בתעשייה, בנוסף מקשר בין משרדי הממשלה והאקדמיה לתעשייה ושותף לתהליכים רוחביים בתעשייה ובממשלה. רז בעל דוקטורט במדעי החיים מאוניברסיטת תל-אביב, תואר שני מאוניברסיטת בר-אילן עם התמחות באקולוגיה ימית ואקוואטית ותואר ראשון מבית הספר למדעי הים והסביבה במכמורת.

ד"ר אפרת דינרמן היא בעלת דוקטורט להנדסת סביבה מהטכניון ובעלת תעודה הוראה במדעי הסביבה. כעמיתת ממשק (מחזור ב'), אפרת עבדה במנהלת לתחליפי דלקים לתחבורה במשרד ראש הממשלה, לצד סגן מנהל המנהלת מר סער שפיר וראש המנהלת מר אייל רוזנר. לאחר שנתה בממשק, עבדה אפרת כראש תחום ניהול סיכונים בהתאחדות התעשיינים, אגף סביבה, בריאות ובטיחות.  בשנים האחרונות אפרת משמשת כרכזת אקדמית של תוכנית "אלפא" בטכניון – תוכנית מחקר לנוער מחונן. בנוסף אפרת מאמנת אישית, מומחית בהפרעת קשב, מאמנת ומלווה נשים ונוער במעברי חיים, ובניהול אתגרי הקשב. 

ד"ר עזרי עמרם הוא בעל תואר דוקטור באנתרופולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. כעמית ממשק (מחזור י"א) עזרי היה עמית ממשק באגף תכנון מדיניות ואסטרטגיה במשרד האנרגיה לצד שרון חצור, סמנכ"לית תכנון, מדיניות ואסטרטגיה ולצד ד"ר חנית בן ארי, מרכזת בכירה תכנון ארוך טווח – סביבה. כיום עזרי מרכז בכיר תכנון ארוך טווח באגף תכנון מדיניות ואסטרטגיה, משרד האנרגיה. עזרי התחיל את דרכו כעיתונאי ובמשך עשור סיקר שלל תחומים באמצעי התקשורת המובילים בישראל, בעיקר בחדשות 2 (כיום חדשות 12). כמו כן, עזרי כיהן כחבר ועד מנהל בעמותות: "טופז – יזמות וחדשנות חברתית", וב"עמותה הישראלית לתרבות קולינרית". לעזרי תואר ראשון בהיסטוריה מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת ת"א (בתכנית ליישוב סכסוכים).


אתרים וסרטונים מומלצים

איך להוציא את המחקר שלך מחוץ לאקדמיה, חגיי אלקיים

חוקרים מחוץ לאקדמיה, ארבעה חוקרים מצטיינים ממדעי החברה, אשר סיימו את הדוקטורט ופנו לאחר מכן להמשך עבודה במחקר בתעשייה

מרכז התעסוקה לאקדמאים וסטודנטים בירושלים

אלומה, תכנית ההתמחויות