רב שיח יחסי מונחה מנחה (1)
בהשתתפות פרופ' חגית מסר ירון (הנדסת חשמל, אונ' תל-אביב), פרופ' מוחמד חאג' –יחיא (עו"ס, העברית), פרופ' מיכל ליניאל (מדעי החיים, העברית). יום שלישי ה-7 באפריל. מנחה: תמר אלמוג (קודו). בשיתוף תוכנית הדוקטורנטים של הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
רב שיח יחסי מנחה מונחה (2)
בהשתתפות פרופ' מונא מארון (נוירוביולוגיה, חיפה), פרופ' זוהר קמפף (תקשורת, העברית), פרופ' דוד לוי-פאור (מדע המדינה ומדיניות ציבורית, העברית). ה-20 באפריל 2020. מיהו המונחה הטוב? מנחה: תמר אלמוג (קודו). בשיתוף הקרן הבינלאומית לחינוך ותוכנית הדוקטורנטים של הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
אחת על אחד – מפגש יחסי מנחה מונחה
בהשתתפות פרופ' יעל ישי (מנחה) ופרופ' דוד לוי-פאור (מונחה) לאחר 35 שנים של היכרות. יום שני ה-4 במאי 2020. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
במפגש האישי-ציבורי הזה דנו ביחסים וכיצד הם מתגבשים, מתפתחים ומעוצבים לאורך השנים. במקום תמונה של יעל אנחנו מציגים חלק מספריה. השתתפו במפגש גם תלמידיה לשעבר: פרופ' עמי פדהצור, פרופ' דפנה קנטי, ד"ר ערן זידיס וד"ר גל אריאלי.
מונחים מדברים על יחסי מנחה-מונחה
מפגש מספר שלוש בסדרה, יום שני ה-11 במאי, 2020. בשיתוף עם קודו. בהנחיית: גב' תמר אלמוג ופרופ' דוד לוי-פאור. המפגש אינו זמין לצפיה.
דוד לוי-פאור (באנגלית: David Levi-Faur; נולד ב-6 במאי 1961) הוא פרופסור מן המניין למדע המדינה ומדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים, החל משנת 2014 הוא משמש בתור ראש בית הספר ע"ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית בירושלים. לוי-פאור הוא עורך-שותף ומייסד שותף בשני המגזינים האקדמאים: "Regulation & Governance – Wiley Online Library" ו-"Jerusalem Papers on Regulation & Governance". פרופ' דוד לוי-פאור הוא היוזם והיו"ר של מעברים.
תמר אלמוג היא בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ובתכנית אופקים, תכנית המצטיינים של אוני' חיפה. תמר עבדה במכון ברוקדייל- ג'וינט ישראל. בוגרת תואר שני בגלוקל- פיתוח בינלאומי באוניברסיטה העברית. בעלת רקע בעבודה מול יזמים באשוקה הודו. כיום יזמת חברתית והמובילה של קודו.
אמנת יחסי מנחה מונחה באקדמיה
מפגש עם פרופ' דוד אבניר, בעבר ראש הרשות לתלמידי מחקר באוניברסיטה העברית ויוזם האמנה ליחסי מנחה מונחה. מנחים: גב' תמר אלמוג ופרופ' דוד לוי-פאור. המשתתפים מתבקשים לקרוא את האמנה לפני המפגש (קישור כאן). יום רביעי. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
פרופ' (אמריטוס) דוד אבניר, המכון לכימיה, קיבל את כל השכלתו האקדמית באוניברסיטה העברית, בה מילא שורה ארוכה של תפקידים וביניהם ראש הרשות לתלמידי מחקר במדעים הניסויים. במסגרת תפקידו עמל עם רבים אחרים על ניסוח אמנת יחסי המנחה-מונחה שהיא ייחודית בנוף האקדמי בארץ. פעילותו המחקרית מגוונת וכוללת כימיה של חומרים וסימטריה במדעי הטבע. עבודותיו מצוטטות בהרחבה – עד כה מעל 30000 ציטוטים בספרות המדעית. פרופ' אבניר הוא חתן פרס המצוינות של החברה הישראלית לכימיה. לקריאה נוספת: ויקיפדיה
קשיים בעבודת הדוקטורט ויחסי מנחה מונחה
בהשתתפות פרופ' ברוריה ביטון-אשקלוני (ראש הרשות לתלמידי מחקר במדעים העיוניים, האוניברסיטה העברית), פרופ' אריאל בנדור (דיקן בית הספר ללימודים מתקדמים, אוניברסיטת בר-אילן), פרופ' משה, סלוחובסקי, ראש המכון להיסטוריה וראש מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר, האוניברסיטה העברית. יום חמישי, ה-18 ביוני 2020. מנחים: גב' תמר אלמוג (קודו) ופרופ' דוד לוי-פאור. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.
נדבר על הקשיים העומדים בפני הסטודנטים במהלך שנות המחקר וכיצד בעיות עולות ונפתרות במישור האישי והמוסדי.
גד יאיר וטארה ברביזון על עשרת הדיברות להנחיה טובה
לסטודנטים יש אפשרויות בחירה. אך כך גם למנחים וליועצים. ההתאמה בין המטרות והשאיפות של שני הצדדים היא קריטית. לעתים קרובות מדי, מערכת היחסים הזו היא רעילה. לכן, הבה נחנה את הזעם ונספק עשרה עיקרים שיש לקחת בחשבון כשאנחנו מתחילים – או ממשיכים – בתור מנחים או יועצים, כדי שנהיה אותנטיים, אמינים ומעשיים.
קישור לטקסט: "עשרה כללי פלטינה למנחי דוקטורט, טארה ברבזון"
קישור לסרטון: "10 הדיברות למנחים לדוקטורט"