פיתוח האישיות המחקרית

סמינר עם פרופ' אריאל כנפו-נעם מהמחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית. התקיים ביום שני ה-30 במרץ 2020 משעה 16:30 עד 18:00. הכנה מראש בסרטון הזה.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה (יש לצפות בו רק לאחר סרטון ההכנה שנושא את המסר העיקרי).

 אריאל כנפו-נעם הוא פרופסור לפסיכולוגיה ההתפתחותית במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר לימודי דוקטורט בפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, היה בתר-דוקטורנט בפסיכולוגיה חינוכית במחלקה לחינוך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ובגנטיקה התנהגותית במרכז למחקר חברתי, גנטי והתפתחותי במכון לפסיכיאטרייה באוניברסיטת לונדון. תחומי המחקר העיקריים שלו הם התפתחות הבדלים בין-אישיים באמפתיה, התנהגות פרו-חברתית והתפתחות ערכים, מתוך התמקדות בהשפעות של תורשה והורות על התפתחות ילדים ובהשפעה של ילדים על הוריהם. המטרה היא לשלב גנטיקה התנהגותית וגישות בפסיכולוגיה חברתית ואישיותית תוך נקיטה של נקודת מבט התפתחותית על מנת לספק תמונה מקיפה של התפתחות הילד. הוא חוקר את התפתחותה של אמפתיה כתכונה אישיותית בעזרת מספר מחקרי אורך.


מפגש על תוכנית מלגות הפוסט דוקטורט מארי קירי 

התקיים ביום ראשון ה-5 באפריל משעה 14:30 עד 16:00.התבקשה צפיה מראש בסרטון הזה.

מיועד למי שמתעתד  להתחרות על מלגת פוסט דוקטרט בשנתיים עד שלוש השנים הבאות ומכירים את התוכנית.  אין סרטון מהרצאה זאת.


Charting the Onward Journey: Making the Most of Your Postdoc

מפגש על הפוסט דוק, עם פרופ' כריס באדן. בשפה האנגלית.  צפייה מקדימה בסרטון היוטיוב הבא מיוני 2019 יום שני  ה-6 באפריל, בשעה 17.00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה אך מומלץ בעיקר לראות את הסרטון הראשון (מיוני 2019 צפיה מקדימה). יש גם קישור למצגת מלווה

פרופסור כריסטיאן באדן חוקר של שיח פוליטי, עם עניין מיוחד בבנייה השיתופית של משמעות: כיצד יוצרות חברות אמונות וערכים משותפים, כיצד נובעים סכסוכים מפרשנויות שונות, וכיצד נרטיבים ציבוריים מתפתחים לאורך זמן? במסגרת פרויקטMarie Curie (במימון האיחוד האירופי), אני חוקר כיצד פרשנויות ספציפיות מהדהדות בשיח הציבורי ומעצבות את הבנתם וציפיותיהם של אנשים. כריס חבר בפרויקט המחקר הבינלאומי INFOCORE, במימון האיחוד האירופי, אשר בוחן את התפקידים השונים שהתקשורת ממלאת בסכסוכים אלימים. במסגרת INFOCORE,  כריס מרכז את אסטרטגית ניתוח התוכן של הפרויקט, המאפשרת לעקוב אחר משמעויות דקות בסוגים שונים של דיונים, סכסוכים והקשרים תקשורתיים. כריס מתעניין גם בחיבור בין גישות איכותניות וכמותיות לניתוח טקסטים תקשורתיים, ובכלל זה ניתוח של רשתות תקשורת (חברתיות וסמנטיות). כריס מלמד קורסים העוסקים במחלוקות פוליטיות, סוגיות של הגמוניה וגיוון, תעמולה וההבנה הציבורית של סכסוכים. תחומי הוראה נוספים של כריס כוללים לוגיקה ומתודולוגיה של מחקר, ובפרט אסטרטגיות של חקר רשתות.


רב שיח יחסי מונחה מנחה (1) 

 בהשתתפות פרופ' חגית מסר ירון (הנדסת חשמל, אונ' תל-אביב), פרופ' מוחמד חאג' –יחיא (עו"ס, העברית), פרופ' מיכל ליניאל (מדעי החיים, העברית). יום שלישי  7 באפריל בשעה 18.00. מנחה תמר אלמוג (קודו). בשיתוף תוכנית הדוקטורנטים של הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית. המפגש הוקלט וזמין לצפיייה.


לבנות קהל למחקר שלך

מפגש עם פרופ' יואל מיגדל, אונ' וושינגטון והאונ' העברית. הההרצאה באנגלית. יום ראשון ה-12 באפריל בשעה 14.30

Building Audience for Your Paper, With Prof. Joel Migdal, University of Washington and visiting Hebrew University. Meeting video available here.

Joel S. Migdal is a visiting professor at the Hebrew University of Jerusalem. He is also the Robert F. Philip Professor of International Studies in the University of Washington’s Henry M. Jackson School of International Studies. Dr. Migdal was formerly associate professor of Government at Harvard University and senior lecturer at Tel-Aviv University. Dr. Migdal is the founding chair of the University of Washington‘s International Studies Program. In 1993, he received the University of Washington’s Distinguished Teaching Award; in 1994, the Washington State Governor’s Writers Award; in 2006, the Marsha L. Landolt Distinguished Graduate Mentor Award; and, in 2008, the Provost Distinguished Lectureship.


סדנת מחסומי כתיבה וניהול זמן בכלל, ובימי קורונה בפרט

 מפגש עם ד״ר יופי תירוש, אוניברסיטת תל אביב והמכללה האקדמית ספיר,  יום שני חול המועד פסח, ה-13 באפריל משעה 17.00 עד 18.30.  המפגש לא זמין לצפיה.

ד"ר יופי תירוש היא חברת סגל באוניברסיטת תל אביב וראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר. ד"ר תירוש היא חוקרת בתחומי זכויות אדם, משפט, חברה ותרבות. מומחית לדיני איסור אפליה, משפט ואוכל, גוף במשפט, אפליה על בסיס משקל גוף ודיני עבודה. ד"ר תירוש צויינה כאחת החוקרות המשפיעות ביותר בדירוג השנתי של דה-מרקר


כתיבה אקדמית מצוטטת. לכתוב ולהיות מצוטט באקדמיה העולמית

מפגש עם פרופ' יוסף ג'אברין. יום חמישי ה-16 באפריל, משעה 14.30 עד 16.00.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה.  הקישור למצגת המלווה זמין כאן.

יוסף ג'בארין הוא תיאורטקן בתחום התכנון העירוני. הוא סגן דיקן למחקר בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון. הוא סיים את לימודיו בטכניון ובאוניברסיטת הארווארד (Harvard University) בארה"ב. הוא לימד ב-MIT והיה מרצה אורח ב- Aga Khan Program for Islamic Architectur ב-MIT. המחקר של ג'בארין עוסק בקשרים בין התיאוריות העירוניות והפרקטיקות של ערים ומדינות בהקשר של תכנון ופיתוח עירוני ולאומי. הוא עוסק בפיתוח תיאורטי בנושא קיימות עירונית, קבוצות, צדק עירוני וזכויות בתחומי התכנון. בין המושגים שהוא פיתח: מרחבי אימון (spaces of trust), מרחבי סיכון (spaces of risk) ואי-פורמאליות מתנגדת (insurgent informality). ספרו האחרון, The Risk City, עסק בתכנון ובמוכנות של ערי עולם בהתמודדות עם שינוי האקלים.


בואו נבזבז קצת זמן – דברים שאסור להגיד לתלמידי מחקר

מפגש עם פרופ תמר אלאור. יום ראשון ה-19 באפריל, משעה 12:30 עד 14:00. "השעון התחיל לדפוק" אומרים לכם כשקיבלתם אישור להתחיל את הלימודים המתקדמים. הוא מתחיל לדפוק בקול רם כאשר הצעת המחקר אושרה, או נותרו רק שנתיים לקבלת המלגה, או שנה להגשת המסמך הסופי. אין זמן, אין זמן, אין זמן. בשיחה זו נדבר על התועלת העצומה העולה מ"בזבוז זמן", או מבזבוז זמן לכאורה. מקריאת ספרות יפה, צפייה בסרטים ותוכניות טלויזיה, ביקור במוזיאונים ובגלריות, האזנה למוסיקה, שוטטות במרחבים פתוחים ואורבניים ועוד.  במהלך השיחה אתן כמה דוגמאות לאופן שבו פעולות אלו תרמו ישירות לעבודות המחקר שלי, למתיחת גבולות השיח המדעי וליצירת אזורי פעולה עיוניים רעננים. המפגש הוקלט וזמין לצפייה, והמצגת זמינה כאן.

פרופ' תמר אלאור, היא אנתרופולוגית באוניברסיטה העברית, במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. עבודתה המרכזית חיברה בין מיגדר, תרבות, דת וידע.  שלוש אתנוגרפיות רחבות היקף שכתבה, עסקו בחקר נשים דתיות, וכיסו את שלושת הקהילות החרדיות והדתיות המרכזיות בישראל. משנת 2008 עוסקת אלאור בחקר תרבות חומרית וסגנון בישראל. ספרה האחרון – סנדלים: אנתרופולוגיה של סגנון ישראלי , יצא לאור בדצמבר 2014. תערוכה בנושא זה הוצגה  במוזיאון ארץ ישראל בקיץ  2018. בארבע השנים האחרונות היא מנהלת מחקר אנתרופולוגי/ארכיאולוגי בתמיכת ה ISF במטמנת הזבל הראשונה של העיר תל אביב. בחורף 2021 תתקיים תערוכה במוזיאון העיצוב בחולון שתציג חלק ממצאי מחקר זה


רב שיח  יחסי מנחה מונחה (2) 

בהשתתפות פרופ' מונא מארון (נוירוביולוגיה, חיפה), פרופ' זוהר קמפף (תקשורת, העברית) ופרופ' דוד לוי-פאור (מדע המדינה ומדיניות ציבורית, העברית). ה-20 באפריל 2020, משעה 16.00 עד 17.30 מיהו המונחה הטוב? מנחה: תמר אלמוג (קודו). בשיתוף הקרן הבינלאומית לחינוך ותוכנית הדוקטורנטים של הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית.  המפגש הוקלט וזמין לצפיייה.


התפתחות מחקרית והעולם האקדמי

מפגש עם פרופ' אלישבע באומגרטן. יום רביעי ה-22  באפריל משעה 16:00  עד 17:30. המפגש הוקלט וזמין לצפייה

עבודתה של  אלישבע באומגרטן מתמקדת בהיסטוריה החברתית של יהודי אשכנז בימי הביניים. מחקריה עוסקים במשפחה, במגדר ובחיי יום בקרב הקהילות היהודיות בגרמניה ובצפון צרפת תוך השוואה בין חיי היהודים לאלה של שכניהם הנוצריים. ספרה הראשון עסק בהורים, ילדים וחיי משפחה יהודיים במאות השתים-עשרה והשלוש-עשרה לספירה והתפרסם בהוצאת אוניברסיטת פרינסטון באנגלית (2004) ובמרכז זלמן שזר בעברית (תשס"ו). ספרה השני, הבוחן את העשייה הדתית היומיומית של גברים ונשים יהודיים ומשווה אותם לשכניהם הנוצריםה פורסם דרך הוצאת אוניברסיטת פנסילווניה, (2014). לאחרונה עוסקת באומגרטן בהיסטוריה החברתית של נישואין יהודיים בימי הביניים. מאמריה האחרים עוסקים בטקסי חיים, סיפורים, מיילדות ותרבות חומרית בימי הביניים. אלישבע הגיעה לאוניברסיטה העברית ב-2013 אחרי שתים עשרה שנות עבודה באוניברסיטת בר אילן במחלקה לתולדות ישראל ובתכנית ללימודי מגדר. מאז שהגיעה לירושלים שמשה כראש פרויקט לימוד ב"חברותא" –  קבוצות לימוד לדוקטורנטים (2016-2014) והייתה יועצת BA בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו (תשע"ד-תשע"ה) זכתה ב 2015 במענק ה ERC  לפרויקט המחקר שלה: Beyond the Elite: Jewish Daily Life in Medieval Europe (2016-2021) ובפרס מיכאל ברונו לחוקרים צעירים מבטיחים לשנת 2016.


בין שידוך לבחירת נושאי מחקר – אהבה ואמונה או תועלתנות?

מפגש עם ד"ר רבקה נריה-בן שחר. יום חמישי ה-23 באפריל, בשעה 20:30.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

בשלבים שונים במהלך הקריירה, עלינו לבחור את נושא המחקר הבא, לעיתים גם תוך כדי העבודה על הדוקטורט, הנתונים יכולים להוליך אותנו (ואנחנו אותם) לכיוונים שונים

בשיחה (הפתוחה, מספיק שהקורונה סוגרת אותנו) נדבר על מערכת היחסים בין הנתונים לבינינו, מי באמת בוחר את מי מתי להתאהב בנתונים ומתי הזמן להיפרד…

ד"ר רבקה נריה-בן שחר היא מרצה בכירה וחברת סגל במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית ספיר. חוקרת דת, מגדר ותקשורת, ופרסמה שורה של מאמרים העוסקים בנושאים אלו. עבודת הדוקטורט שלה נערכה באוניברסיטה העברית בירושלים, בנושא: "הנשים החרדיות ותקשורת ההמונים בישראל: דפוסי חשיפה ואופני קריאה". מלגת פולברייט לפוסט דוקטורט בשילוב מלגה ממכון הדסה ברנדייס אפשרה לה לחקור ריטואלים שנשים יוצרות ומחדשות לעצמן. מחקריה האחרונים עוסקים בהשוואה בין נשים מהאמיש לנשים חרדיות.


קריירה לא שגרתית ולקחיה

  מפגש עם פרופ' שירה דביר גבירצמן, המחלקה לתקשורת, אוניברסיטת תל-אביב. יום ראשון ה-26 באפריל 2020,  משעה 14:00עד 15:30. צילום המפגש אינו זמין

כל הזמן אתם מרגישים שאתם לא מספיק? לא מספיק חכמים. לא מספיק חרוצים ובוודאי לא מספיק טובים כדי לפתח קריירה? אז איך מתמודדים עם השיח המריטוקרטי של האקדמיה? בדיאלוג פתוח אנסה להשיב על כל השאלות שקשורות לתהליכי הסלקציה שהמערכת האקדמית עושה ואיך להתמודד איתם – גם מעשית וגם נפשית.   


מסיבת זום, תלמידי מחקר, לרגל יום העצמאות בסגר

יום רביעי ה-29 במאי, 2020, משעה 14:00 עד 15:30. בשיתוף קודו.


מפגש פתוח לשאלות ותשובות בעניין מענקי מארי קירי.

יום ראשון ה-3 במאי משעה 14:30 עד 16:00   המפגש הוקלט וזמין לצפייה.  המצגת כאן.


אחת על אחד – מפגש יחסי מנחה מונחה

בהשתתפות פרופ' יעל ישי (מנחה) ופרופ' דוד לוי-פאור (מונחה) לאחר 35 שנים של היכרות. יום שני ה-4 במאי 2020, משעה 12.30  עד 14.00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

במפגש האישי-ציבורי הזה דנו ביחסים וכיצד הם מתגבשים, מתפתחים ומעוצבים לאורך השנים. במקום תמונה של יעל אנחנו מציגים חלק מספריה. השתתפו במפגש גם תלמידיה לשעבר: פרופ' עמי פדהצור, פרופ' דפנה קנטי, ד"ר ערן זידיס וד"ר גל אריאלי.


מפגש מילוי סעיפי מענק מארי קירי

יום שני ה-4 במאי משעה 14:30 עד 17:00 טפסים B1 and B2. סרטון החלק הראשון של המפגש כאן וסרטון החלק השני כאן.  המצגת המלווה כאן.


כנסים- השתתפות ורישות מקצועי

מפגש עם ד"ר ישראל ויסמל-מנור. יום שלישי ה-5 במאי 2020,  משעה 16:00 עד 17:30. המפגש הוקלט וזמין לצפייה

כנסים הם מנוף מרכזי לקידום המחקר והקריירה שלנו. בהרצאה נבחן מתי יש להתחיל? לאן שולחים? איך מגדילים סיכויי קבלה? מימון? איך להתכונן לכנס? כיצד להציג? ומה עושים בכנס עצמו ובסופו? 


על אינטלקטואלים אורגנים – בין אקדמיה לחברה האזרחית

מפגש עם פרופ' יוסי דהאן. יום ראשון ה-10 במאי בשעה 14:30 עד 16:00.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

פרופ' יוסי דהאן הוא פרופסור חבר במרכז האקדמי במשפט ולעסקים ומנהל חטיבת זכויות האדם. פרופ' דהאן הוא מחברם של הספרים תיאוריות של צדק חברתי (האוניברסיטה הפתוחה, 2013) צדק חינוכי הפרטה ומטרות החינוך (מוסד ון ליר והקיבוץ המאוחד, 2018). הוא גם עורכם של הספרים להמציא אומה, יחד עם הנרי וסרמן (האוניברסיטה הפתוחה, 2006), Global Justice and International Labour Rights. (Cambridge University Press 2016)  יחד עם חנה לרנר ופאינה מילמן-סיון. תחומי המחקר ופרסומיו של פרופ' דהאן הם בתחומים הבאים: דיני עבודה, פילוסופיה פוליטית, משפט וחברה, זכויות אדם ופילוסופיה של חינוך. פרופ' דהאן הוא ממייסדי מרכז אדוה לחקר החברה בישראל ומשמש כיושב ראש הוועד המנהל של מרכז אדוה. הוא ממייסדי ועורכי אתר העוקץ, חבר הוועד המנהל של המרכז האקדמי למשפט ועסקים, חבר הוועד המנהל של העמותה לצדק סביבתי וחבר מועצת מערכת של כתב העת "תיאוריה וביקורת". פרופ' דהאן שימש כעמית מחקר במרכז לחקר צדק חברתי באוניברסיטת אוקספורד באנגליה ועמית מחקר במרכז טאוב באוניברסיטת ניו יורק.


מפגש עם זוכי מענקי מארי קירי (מחזור תשעט)

בהשתתפות ד"ר יובל סער-היימן (עו"ס), ד"ר נגה ברנשטיין, וגב' נטלי פרידיאן-מלמד. יום ראשון ה-10 במאי משעה 16:30 עד 18:00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.


מונחים מדברים על יחסי מנחה-מונחה

מפגש מספר שלוש בסדרה, יום שני ה-11 במאי, 2020, משעה 16.00 עד 17.30. בשיתוף עם קודו. בהנחיית: גב' תמר אלמוג ופרופ' דוד לוי-פאור.  המפגש אינו זמין לצפיה.

דוד לוי-פאור (באנגליתDavid Levi-Faur; נולד ב-6 במאי 1961) הוא פרופסור מן המניין למדע המדינה ומדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים, החל משנת 2014 הוא משמש בתור ראש בית הספר ע"ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית בירושלים. לוי-פאור הוא עורך-שותף ומייסד שותף בשני המגזינים האקדמאים: "Regulation & Governance – Wiley Online Library" ו-"Jerusalem Papers on Regulation & Governance". פרופ' דוד לוי-פאור הוא היוזם והיו"ר של מעברים.

תמר אלמוג היא  בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ובתכנית אופקים, תכנית המצטיינים של אוני' חיפה. תמר עבדה במכון ברוקדייל- ג'וינט ישראל. בוגרת תואר שני בגלוקל- פיתוח בינלאומי באוניברסיטה העברית. בעלת רקע בעבודה מול יזמים באשוקה הודו. כיום יזמת חברתית והמובילה של קודו.


 The Art of Writing: From Research Data and What’s in Your Head to an Influential Publication

מפגש עם פרופ' יואל מגדל, יום שלישי ה-12 במאי, 2020, משעה 14.30 עד 16.00. ההרצאה באנגלית.  הקלטת שמע של המפגש זמינה כאן.

Joel S. Migdal is a visiting professor at the Hebrew University of Jerusalem. He is also the Robert F. Philip Professor of International Studies in the University of Washington’s Henry M. Jackson School of International Studies. Dr. Migdal was formerly associate professor of Government at Harvard University and senior lecturer at Tel-Aviv University. Dr. Migdal is the founding chair of the University of Washington‘s International Studies Program. In 1993, he received the University of Washington’s Distinguished Teaching Award; in 1994, the Washington State Governor’s Writers Award; in 2006, the Marsha L. Landolt Distinguished Graduate Mentor Award; and, in 2008, the Provost Distinguished Lectureship.


מפגש תעסוקה מעבר לאקדמיה

מפגש עם גב' מירי קורנמן אילוז, מנהלת מרכז הקריירה באוניברסיטה העברית. יום רביעי ה-13 במאי 2020, משעה 16:00 עד 17:30 מנחות: אורלי וייסר וד"ר רולי רוזן

מירי קורנמן אילוז, מנהלת מרכז הקריירה באוניברסיטה העברית, בוגרת תואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית ובעלת ניסיון רב בתחום פיתוח קריירה ותעסוקה. אורלי וייסר היא דוקטורנטית בפקולטה להנדסת תעשיה וניהול באוניברסיטת בן גוריון, בשיתוף מעבדת המדיה והמידע באוניברסיטה הפתוחה. אורלי חוקרת מיומנויות של ניתוח נתונים ועובדת כמנהלת בסיסי נתונים (DBA) בחברות הייטק. ד"ר רולי רוזן היא אנתרופולוגית ופעילה חברתית, בוגרת המחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. בעבר ניהלה את תכנית חיפה עיר משותפת בארגון שתי"ל והדוקטורט שלה עסק במודלים של ניהול ערים ומרחבים מרובי תרבויות. לימדה מחקר איכותני וכתיבה מדעית בביה"ס לסיעוד באוניברסיטת חיפה וכיום עוסקת בליווי דוקטורנטים ומסטרנטים בכתיבת עבודות המחקר שלהם. קישור לצילום המפגש כאן.  קישור לדף הפייסבוק של מכרז הקריירה באוניברסיטה העברית.  קישור לעמוד פייסבוק של מרכז התעסוקה לאקדמאים וסטודנטים בירושלים (יש להם המון סדנאות מעולות בחודשיים הקרובים). קישור למצגת המפגש.  קישור לקובץ אתרים וקבוצות לחיפוש עבודה (גיליון אקסל),  וקישור לפורמט קורות חיים בסיסי.


הצגת העבודה שלנו בכנסים ובראיונות עבודה

מפגש עם ד"ר יופי תירוש.  יום חמישי ה-14 במאי, משעה 12:30 עד 14:00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

ד"ר יופי תירוש היא חברת סגל באוניברסיטת תל אביב וראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית ספיר. ד"ר תירוש חוקרת בתחומי זכויות אדם, משפט, חברה ותרבות. מומחית לדיני איסור אפליה, משפט ואוכל, גוף במשפט, אפליה על בסיס משקל גוף ודיני עבודה. ד"ר תירוש צויינה כאחת החוקרות המשפיעות ביותר בדירוג השנתי של דה-מרקר


חוקרים מעבר לאקדמיה – עם בוגרי מדעים מדויקים

בהשתתפות ד"ר יפעת ברקוב זריהן, ד"ר כרמל קנט, ד"ר שרית בסון וד"ר אושר ידגר. יום ראשון ה-17 במאי 2020, משעה 16:00 עד 17:30.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה. 

בוגרי תארים מחקריים מספרים על הדרך הלא שגרתית שבחרו במהלך ולאחר הדוקטורט; איך מוצאים עבודה מחוץ לאקדמיה? איך ממשיכים במחקר? איך הם תורמים ונתרמים, בונים ונבנים? בהנחיית אורלי וייסר. בשיתוף קרן אייסף – הקרן הבינלאומית לחינוך. 


תקשורת המדע לדוקטורנטים עסוקים

פרופ' אילת ברעם צברי. יום ראשון ה-17 במאי, 2020, בשעה 21.00 בערב.

איך להנגיש את המחקר שלכם לציבור הרחב, לתקשורת ולמקבלי ההחלטות? והאם כדאי לעשות את זה? איך אנשים מקבלים החלטות בנושאים מדעיים במחלוקת ציבורית? ומה זה אומר על עיצוב המסר שלכם? במפגש הזה לא רק נדבר על אלא גם נתנסה בעיצוב מסר לקהל הרחב – אנא ודאו שהמכשיר עמו אתם מתחברים כולל מצלמה ומיקרופון פעילים. המפגש יכלול פעילות בקבוצות קטנות.

פרופ' –חבר אילת ברעם צברי, חברת  סגל בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה בטכניון. פעם עיתונאית, היום חוקרת. איילת תמיד מנסה לתמוך בחוקרים שרוצים לדבר עם הציבור הרחב.


דיון על קו התפר: בין האקדמיה לשינוי חברתי

בהשתתפות אמין ח'לף-המייסד והמנכ"ל לשעבר של רשת בתי הספר הדו-לשוניים יד ביד. כותב דוקטורט על תפיסות רב-תרבותיות של מנהלים בבתי הספר הנ"ל. אמין יציג נקודת מבט של דוקטורנט הכותב על תחום הפעולה שלו, עו"ד אסתר סיוון– מנהלת שתי"ל (שירותי תמיכה וייעוץ לארגונים לשינוי חברתי מיסודה של הקרן החדשה לישראל). לשעבר מנהלת ארגון בזכות (לזכויות אנשים עם מוגבלויות) וארגון במקום. אסתר תציג את נקודת המבט של המעסיקים בחברה האזרחית, ד"ר גילי ברוך-ד"ר לסוציולוגיה, לשעבר מנהלת פרויקט כלכלה מקומית מקיימת בשתי"ל באר שבע. כיום יועצת עצמאית לארגוני חברה אזרחית  ולרשויות. גילי תספר על ההתנסות בהצטרפות לארגון לאחר סיום הדוקטורט. ופרופ' עמליה סער– ממייסדות החוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה, לצד העבודה האקדמית הייתה פעילה לאורך השנים בארגון אישה לאישה ובמיזמים פמיניסטיים שונים של החברה האזרחית בחיפה. עמליה תציג נקודת מבט של מנחה. יום שני, ה-18.5.20 משעה 17:00עד 18:30.  המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

 לצד דוקטורנטים צעירים הממשיכים בלימודים היישר אחרי הב.א. או המ.א. ניתן למצוא במדעי החברה גם חוקרים מבוגרים יותר, שעבדו בארגוני החברה האזרחית או במסגרות אקטיביסטיות אחרות וחזרו לאקדמיה בגיל מבוגר יותר כדי להעמיק ולחקור שאלות הקשורות לתחומי פעילותם. מה יש לאקדמיה להציע לחוקרים מעין אלו ומה יש להם להציע לה? מה יכולים לימודי הדוקטורט לתרום לייצור הידע בשדה הפעולה החברתית, ואלו שדות פעולה פתוחים בפני מסיימי הלימודים? מנחה ומשתתפת: ד"ר רולי רוזן  בוגרת המחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. חוקרת רב-תרבותיות, לימדה מחקר איכותני וכתיבה מדעית בביה"ס לסיעוד באוניברסיטת חיפה וכיום עוסקת בליווי דוקטורנטים ומסטרנטים בכתיבת עבודות המחקר שלהם.


קווים לדמותנו – התחלות, שלושה חוקרים של ישראל מספרים על דרכם לעולם המחקר

 בהשתתפות פרופ' יעל זרובבל (אוניברסיטת ראגרס), פרופ' ירון הראל (אוניברסיטת בר-אילן) וניצה בן-ארי (אוניברסיטת תל-אביב). יום שלישי ה-19 במאי 2020,  משעה 17:30 עד 19:00. בהנחיית: ד"ר עדי שרצר (אוניברסיטת בן-גוריון ואוניברסיטת ארפורט) המפגש הוקלט וזמין לצפייה

הקובץ "קווים לדמותנו" (קישור כאן) מאגד שלושים ביוגרפיות של חוקרים וחוקרות של החברה הישראלית ומבקש לעמוד על הקשר שבין הביוגרפיה האישית לעיסוק המחקרי. במפגש הראשון (מתוך שלושה) נבקש משלושה מהכותבים שהשתתפו בקובץ לספר על דרכם אל העולם האקדמי ואל נושא המחקר שלהם, נשמע על התלבטויותיהם בין המסלול האקדמי למסלולים אחרים ונתהה על ההתפתחויות בעולם האקדמי ובתחום של חקר ישראל בשנים האחרונות.


אמנת יחסי מנחה מונחה באקדמיה

מפגש עם פרופ' דוד אבניר, בעבר ראש הרשות לתלמידי מחקר באוניברסיטה העברית ויוזם האמנה ליחסי מנחה מונחה.  מנחים: גב' תמר אלמוג ופרופ' דוד לוי-פאור. המשתתפים מתבקשים לקרוא את האמנה לפני המפגש (קישור כאן). יום רביעי, ה-20 במאי 2020, בשעה 16.30. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

פרופ' (אמריטוס) דוד אבניר, המכון לכימיה, קיבל את כל השכלתו האקדמית באוניברסיטה העברית, בה מילא שורה ארוכה של תפקידים וביניהם ראש הרשות לתלמידי מחקר במדעים הניסויים. במסגרת תפקידו עמל עם רבים אחרים על ניסוח אמנת יחסי המנחה-מונחה שהיא ייחודית בנוף האקדמי בארץ. פעילותו המחקרית מגוונת וכוללת כימיה של חומרים וסימטריה במדעי הטבע. עבודותיו מצוטטות בהרחבה – עד כה מעל  30000 ציטוטים בספרות המדעית. פרופ' אבניר הוא חתן פרס המצוינות של החברה הישראלית לכימיה. לקריאה נוספת: ויקיפדיה   


במשעול הצר: איך להגביר את סיכוייכם לבנות קריירה אקדמית

מפגש עם ד"ר דני אורבך, המחלקה להיסטוריה, האוניברסיטה העברית. יום חמישי, ה-21 במאי, משעה 14:30 עד 16:00.המפגש הוקלט וזמין לצפייה. קישור למדריך הינשוף לקריירה אקדמית כאן

אתה סטודנט לתואר שני או שאת לומדת לתואר לדוקטורט במדעי הרוח, ותמיד תהיתם אם תוכלו להפוך את תחום העניין שלכם לקריירה. במשך שנים אתם שומעים מרצים, ומשתוקקים למצוא את עצמיכם שם – בצד השני של הפודיום. בהרצאה זו נדבר על האסטרטגיה שתאפשר לכם למקסמם את סיכוייכם לקריירה אקדמית במדעי הרוח: תנאי הסף, אפיקי רכישת הידע, מיקסום היכולת המחקרית, יחסי אנוש, ולבסוף – הגשת תיקים והתמודדות עם ועדות מינויים.


על הקריירה המחקרית כסיור. על פי העיקרון הפיטרי

מפגש עם פרופ' עידו ערב, הנדסת תעשיה וניהול, הטכניון. יום ראשון ה-24 במאי 2020, משעה 14:30 עד 16:00. קישור לסרטון ההרצאה. קישור למצגת המלווה. המפגש הוקלט וזמין לצפייה

עובדים מוצלחים מקודמים ומתקבעים בסופו של דבר, בתפקיד הראשון שאותו הם לא מבצעים כהלכה. לדעתי, עקרון זה אופטימי מידי. רובנו מתקבעים הרבה לפני שמיצינו את הפוטנציאל שלנו. בהרצאה אציע שיטות שבהם אני מנסה להימנע מהתקבעות. כיוון שנראה שהשגתי יותר ממה שסביר להשיג בהינתן הפוטנציאל שלי, יתכן שיש ערך בשיטות אלו.


בינה מלאכותית חוצת גבולות

מפגש עם מרכז ויוזם קבוצת חברותא, אור ברק דוקטורנט לבינה מלאכותית ומערכות ניווט.  אוניברסיטת חיפה,  החוג לטכנולוגיות ימיות. האמייל של ברק אור כאן. מפגש ראשון של הקבוצה ייערך בזום ביום שני בתאריך 25.5 בשעה 20:00. 

קבוצת חברותא – הקבוצה מוקדשת להיבטים טכנולוגיים, מדעיים, משפטיים, כלכליים וכו' הנוגעים לבינה המלאכותית המקיפה אותנו בשנים האחרונות. מטרת הקבוצה לפתח פורום של שיח ותמיכה הדדית לתלמידי מחקר בתחום זה ובתחומים משיקים. אנו מצפים לכולם, החל מחוקרים בתחומי מדעי המחשב וההנדסה ועד למשפטים, פסיכולוגיה אומנות, ארכיאולוגיה. כולם מוזמנים.  כרגע נקבעו  4 מפגשים ע"מ לבנות את הקהילה. אם נצליח, נעבור למפגשים קבועים על בסיס דו-שבועי.  מפגש יארך 60 דקות ויכלול התייחסות ושיח עם המשתתפים בנושאי הבינה המלאכותית והרלוונטיות למחקרם.


קידום המחקר שלי באקדמיה ומחוצה לה דרך שימוש במדיה חברתית

 מפגש עם עדי רודריגז ברנע, מידענית ומנתחת נתונים, אוניברסיטת בן-גוריון. יום ראשון ה-31.5.2020,  משעה 18:00 עד 19:30. המפגש לא צולם. המצגת זמינה כאן.  מדריך כתוב נמצא כאן.יוזמת מארגנת ומנחה: אורלי וייסר.

בעידן בו מדיה חברתית הפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו, והאינטרנט משקף את המציאות, נולד ערוץ חדש – הספרה המקוונת, היכן שבכוחו של מיתוג עצמי לעשות את כל ההבדל ולהעצים את השפעת המחקר (להגדיל את מספר הציטוטים, להשפיע על התעשייה ועוד). כיצד חוקרים סוללים את דרכם על ידי שימוש בכלי מדיה חברתית? מהם כלי המדיה החברתית המובילים שחוקרים פשוט לא יכולים להרשות לעצמם להתעלם מהם באקדמיה ומחוצה לה? כמה זמן לוקח לבנות תדמית אקדמית מקצועית ברשת האינטרנט? בהרצאה נענה על שאלות אלו ונלמד כיצד לרתום את כוחה של המדיה החברתית לטובת קידום עצמי מקצועי.


קווים לדמותנו – בין פה לשם, האקדמיה הישראלית ועולמות אקדמיים אחרים

בהשתתפות פרופ' דוד ביאל (UC-Davis), פרופ' מני מאוטנר (אוניברסיטת ת"א) ופרופ' מחמוד יזבק (אוניברסיטת חיפה) . יום שני ה-1 ביוני 2020, משעה 17.30 עד 19.00. בהנחית ד"ר עדי שרצר (אוניברסיטת בן-גוריון ואוניברסיטת ארפורט). המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

הקובץ "קווים לדמותנו" (קישור כאן) מאגד שלושים ביוגרפיות של חוקרים וחוקרות של החברה הישראלית ומבקש לעמוד על הקשר שבין הביוגרפיה האישית לעיסוק המחקרי. במפגש השני (מתוך שלושה) נבקש משלושה מהכותבים שהשתתפו בקובץ לספר על ההבדלים בין המערכת האקדמית הישראלית למערכות אקדמיות אחרות, להתייחס להבדלים בין העולם האקדמי בו הם עשו את צעדיהם הראשונים לעולם האקדמי היום ולהרהר לגבי התחום של "לימודי ישראל" בפרט ומדעי הרוח והחברה בכלל.


איך לכתוב מענק ERC  מוצלח?

מפגש עם פרופ' צבי פירן,  מכון רקח לפיסיקה, האוניברסיטה העברית בירושלים. יום שלישי, ה-2 ביוני 2020, משעה 16:30 עד 18:00.  בשיתוף איסרד, מרכז הקישור הישראלי לתוכנית המחקר של האיחוד האירופאי. הסרטון אינו זמין לצפיה.

פרופ' פירן זכה בשני מענקים חשובים אלו ושימש בעבר כיו"ר אחת מוועדות השיפוט. בשיתוף איסרד, מרכז הקישור הישראלי לתוכנית המחקר של האיחוד האירופאי. הסרטון אינו זמין לצפיה.

פרופ' פירן הוא  חתן פרס אמת. עוד על פועלו ניתן לקרוא כאן


אתגרי הפוסטדוקטורט – מבט מבפנים

מפגש עם ד"ר יעלה להב-רז, אנתרופולוגית. יום רביעי ה-3 ביוני 2020, משעה 18:30עד 20:00. המפגש הוקלט וזין לצפייה.

נדון בשאלות הבאות: כיצד להתכונן מראש למועדי הגשה לפוסטדוק והמסמכים הנדרשים; סוגים שונים של פוסט, האם לחפש פוסט בארץ או בחו"ל, כיצד מוצאים מנחה לפוסט, כיצד מתמודדות עם האתגרים הכלכליים בפוסט, איזון משפחה-קריירה.

  ד"ר יעלה להב-רז חוקרת את תעשיית המין הישראלית. כרגע פוסט-דוקטורנטית באוניברסיטת לסטר הבריטית. הפוסט ממומן על ידי הקרן הלאומית למדע (תוכנית מדעי החברה). יעלה מזמינה שאלות ופתוחה לייעץ בכתובת האמייל הזאת.


מפגש עם זוכי מענק הERC  במדעי החברה והרוח- שיחה ועצות למתמודדים בעתיד

שיחה ועצות למתמודדים בעתיד. עם פרופ שירה דביר (תקשורת, תל אביב; מענק מתחילים), פרופ גיא בר עוז (ארכיאולוגיה, חיפה, מענק קונסולידטור) ופרופ' גידעון שלח-לביא (לימודי אסיה, העברית, מענק מתקדם). יום רביעי ה-3 ביוני בין משעה 16:30 עד 18:00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.


שיתוף פעולה מוצלח עם התעשייה ככלי למימון ולקידום מחקר וקריירה

 מפגש עם ד"ר יואב באומן, מנכ"ל אקדמיקס ביו. יום שני ה-8 ביוני משעה 20:00 עד 21:00. מנחה: אורלי וייסר. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

שיתופי פעולה מוצלחים של חוקרי האקדמיה עם התעשייה מקדמים את המחקר ואת הקריירה המדעית ויוצרים תשתית לאפשרויות תעסוקה באקדמיה ומחוץ לה. ד"ר באומן יספר לנו על המסלול האישי שלו, על יזמות שהובילה לחיבור בין אקדמיה לתעשייה, יסקור את סוגי האינטראקציות המסחריות בין חוקר לחברה, יסביר מיהו חוקר אטרקטיבי בעיני התעשייה וייתן טיפים כיצד "לדבר" את שפת התעשייה ולקדם את הנראות של המחקר שלנו.

ד"ר יואב באומן מכהן כמנכ"ל אקדמיקס ביו. הוא הקים וניהל שלוש חברות הזנק אשר עוסקות ביצירת טכנולוגיות ופלטפורמות אינטרנט העוסקות בהאצת שיתופי פעולה בין אקדמיה ותעשיה, בהנגשת מידע אקדמי ובמסחור קניין רוחני. ד"ר באומן הוא בעל דוקטורט מהאוניברסיטה העברית ומומחה בתחומי המטגנומיקה, וירולוגיה והאימינולוגיה. הוא בעל הכרות רחבה מאוד של תעשיית הביומד בישראל ובעולם, ובתפר המסחרי בין האקדמיה לתעשייה. חברת אקדמיקס ביו  מפתחת פלטפורמה מבוססת למידת מכונה בעלת יכולות לניתוח טקסט חופשי הסורקת ומנתחת מיליוני מאמרים מדעיים ומאגרי מידע נוספים.הפלטפורמה מאפשרת לחברות לאתר חוקרים המתאימים לשיתוף פעולה מרחבי העולם על בסיס יכולות מחקריות ותחומי המחקר והפיתוחים שלהם יחד עם קומבינטוריקה של מגוון מדדים ליצירת התאמה מושלמת לדרישת החברה.


מפגש זוכי מענקי ה ERC במדעי החיים שיחה ועצות למתמודדים בעתיד

שיחה ועצות למתמודדים בעתיד. בהשתתפות פרופ' מאיה שולדינר  (מכון וויצמן ובעלת ניסיון בוועדות השיפוט), פרופ' איציק מזרחי (אוניברסיטת בן-גוריון), פרופ אהוד גזית (אוניברסיטת תל-אביב, ובעל ניסיון בוועדות השיפוט).  יום שלישי ה-9 ביוני 2020, משעה 14:00 עד 15:30. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.


קווים לדמותנו בין אקטיביזם למחקר: האם לחוקר צריכה להיות עמדה בסוגיות אקטואליות?

בהשתתפות פרופ' פנינה מוצפי-הלר (אוניברסיטת בן-גוריון), פרופ' אשר כהן (אוניברסיטת בר-אילן) ופרופ' אבנר בן-עמוס (אוניברסיטת תל-אביב). יום רביעי ה-10 ביוני 2020, משעה 17.30 עד 19.00בהנחית ד"ר עדי שרצר (אוניברסיטת בן-גוריון ואוניברסיטת ארפורט). המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

הקובץ "קווים לדמותנו" (קישור כאן) מאגד שלושים ביוגרפיות של חוקרים וחוקרות של החברה הישראלית ומבקש לעמוד על הקשר שבין הביוגרפיה האישית לעיסוק המחקרי. במפגש השלישי (מתוך שלושה) נבקש משלושה מהכותבים שהשתתפו בקובץ לעמוד על התפר שבין עשייה אקדמית למעורבות חברתית ולהתייחס למערכת יחסי הגומלין בין עמדת החוקר לבין המחקר.


ראיון העבודה –  The Job Interview

פגישה עם פרופ' יואל מגדל, יום שני ה-15 ביוני 2020, משעה 16:30 עד 18:00, ההרצאה באנגלית. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

ראיון אקדמי אחד מהניסיונות הלחוצים ביותר בחיים האקדמיים. ההרצאה תתמקד בהכנות לראיון, מה לצפות במשך הריאיון, ועצות כיצד לנצל את ההזדמנות
לפניך.

Joel S. Migdal is a visiting professor at the Hebrew University of Jerusalem. He is also the Robert F. Philip Professor of International Studies in the University of Washington’s Henry M. Jackson School of International Studies. Dr. Migdal was formerly associate professor of Government at Harvard University and senior lecturer at Tel-Aviv University. Dr. Migdal is the founding chair of the University of Washington‘s International Studies Program. In 1993, he received the University of Washington’s Distinguished Teaching Award; in 1994, the Washington State Governor’s Writers Award; in 2006, the Marsha L. Landolt Distinguished Graduate Mentor Award; and, in 2008, the Provost Distinguished Lectureship.


קשיים בעבודת הדוקטורט ויחסי מנחה מונחה

בהשתתפות פרופ' ברוריה ביטון-אשקלוני (ראש הרשות לתלמידי מחקר במדעים העיוניים, האוניברסיטה העברית), פרופ' אריאל בנדור (דיקן בית הספר ללימודים מתקדמים, אוניברסיטת בר-אילן), פרופ' משה סלוחובסקי, ראש המכון להיסטוריה וראש מרכז לייפר ללימודי נשים ומגדר, האוניברסיטה העברית. יום חמישי, ה-18 ביוני 2020, משעה 16.30 עד 18.00. מנחים: גב' תמר אלמוג (קודו) פרופ' דוד לוי-פאור.   המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

נדבר על הקשיים העומדים בפני הסטודנטים במהלך שנות המחקר וכיצד בעיות עולות ונפתרות במישור האישי והמוסדי. 


מפגש זוכי מענקי ה-ERC  במדעים מדוייקים

שיחה ועצות למתמודדים בעתיד. בהשתתפות פרופ' מוטי הייבלום  (מכון וויצמן), פרופ' לילך עמירב (הטכניון), פרופ' יהודה לינדל (אוניברסיטת בר-אילן, חברת Unbound Tech ובעל ניסיון בוועדות השיפוט).  יום שני ה-22 ביוני 2020, משעה 11:00 עד 13:00. בשיתוף איסרד – המנהלת הישראלית לתכנית המחקר והחדשנות של האיחוד האירופי. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.


פרסום בכתבי עת אקדמיים: פרספקטיבה של עורך-מייסד כתב עת בינלאומי (Regulation & Governance)  

שיחה עם פרופ' דוד לוי-פאור, יום שני ה-22 ביוני 2020, משעה 16.30 עד 18.00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.  

דוד לוי-פאור (באנגליתDavid Levi-Faur; נולד ב-6 במאי 1961) הוא פרופסור מן המניין למדע המדינה ומדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים, החל משנת 2014 משמש בתור ראש בית הספר ע"ש פדרמן למדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית בירושלים. לוי-פאור הוא עורך-שותף ומייסד שותף בשני המגזינים האקדמאים: "Regulation & Governance – Wiley Online Library" ו-"Jerusalem Papers on Regulation & Governance". פרופ' דוד לוי-פאור הוא היוזם והיו"ר של מעברים.


להכיר את תכנית "לימוד בחברותא" באוניברסיטה העברית

בהשתתפות נועה שקרג'י, דוקטורנטית במחלקה לתקשורת ועיתונאות ואחת מראשות הקבוצה "לספר סיפורים בעידן הדיגיטלי", צילי ניר, דוקטורנטית בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ואחת מראשות הקבוצה "לימודי ביקורת מוגבלות", אופק רימר, דוקטורנט בחוג ליחב"ל ואחד מראשי הקבוצה "יחב"ל בתנ"ך", יו"ר התכנית פרופ' עמית פינצ'בסקי ורכזת התכנית, הדוקטורנטית, הדר לוי-לנדסברג. המפגש יתקיים ביום רביעי ה-24 ביוני 2020, משעה 12:00 עד 12:45. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.  

מטרת התכנית "לימוד בחברותא" היא לספק לתלמידי ולתלמידות מחקר מצע לדיון וחשיבה אודות סוגיות תיאורטיות, מתודולוגיות ואתיות משותפות בפורום תומך ואינטרדיסציפלינרי. התכנית מעודדת שיתופי פעולה בין המשתתפים/ות והפקת תוצרים אקדמיים משותפים כגון אסופות מאמרים או מושבים בכנסים רלוונטיים. בשנת הלימודים תש"ף פועלות במסגרת התכנית 10 קבוצות דיון תוססות בהן משתתפים ומשתתפות מהפקולטות למדעי החברה, מדעי הרוח, מדעי הטבע, עבודה סוציאלית וחינוך, וכן ממוסדות אקדמיים נוספים בארץ ובעולם.  המפגש מיועד לתלמידי ולתלמידות מחקר המעוניינים/ות ללמוד על התכנית ולהשתתף בפעילות בשנת הלימודים תשפ"א, וכן לאנשי ונשות סגל המעוניינים/ות להטמיע את מודל התכנית באוניברסיטאות אחרות. 


מחקר והוראה במכללות – סיפורי הצלחה

 בהשתתפות ד"ר ניצן רימון-צרפתי (מכללת ספיר), ד"ר לי כהנר (מכללת אורנים), ד"ר זהבה בלכמן (מכללת אפקה) וד"ר הילה צבן (מכללת כנרת),

אפשר לפרוח במכללות ומסיבות טובות. זה לא אומר שאין מה לשפר. שיחה על מחקר הוראה וקריירה. יום חמישי ה-25 ביוני משעה 16:30 עד 18:00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.


מפגש סיכום סמסטר: מעברים והצלחה באקדמיה: גרסת המאה הארבע-עשרה

מפגש עם ד"ר אילת אבן-עזרא, המחלקה להיסטוריה, האוניברסיטה העברית, יום שלישי, ה-30 ביוני משעה 14:30 עד 16:00. המפגש הוקלט וזמין לצפייה.

ד"ר איילת אבן-עזרא היא מרצה בכירה בחוג להיסטוריה כללית באוניברסיטה העברית. היא מתמחה בהיסטוריה אינטלקטואלית ודתית של ימי הביניים (1100-1500), ובפרט בהיסטוריה של מוסד האוניברסיטה ושל דרכי החשיבה המעוצבות בו. ספרה הראשון עסק בביסוס זהותם המקצועית של תיאולוגים באוניברסיטת פריז לנוכח סוכני ידע אחרים של האלוהי, ובפרט בדיון התיאולוגי אודות אקסטזה. ספרה השני עסק בהיסטוריה קוגניטיבית ובהרגלם של תלמידים ומורים באוניברסיטאות של ימי הביניים לצייר דיאגרמות עץ בשולי ספריהם. מחקרה הנוכחי עוסק בפרשנות מילולית ואלגורית כאסטרטגיות תרבותיות ובחשיבה כמשחק.